We zoeken een bestuurder / zakelijk leider diedaadkrachtig en stevig opereert en alle mogelijke opties voor de toekomst van het theater verkent, ook buiten de vertrouwde kaders, en ons theater mee komt verbouwen. Dit betreft:

Het solide en toekomstbestendig maken van onze organisatie en bedrijfsvoering:

 • Je neemt de zakelijk leiding en bepaalt samen met de artistiek leider de koers voor De Nieuwe Vorst. Je ontwikkelt samen een heldere toekomstvisie en zorgt voor een sterke positionering van het theater in Tilburg en omgeving.
 • Je vermindert de kwetsbaarheden in de organisatie en de personele bezetting.
 • Je professionaliseert het management door het smeden van een hecht team dat zowel plezierig samenwerkt als elkaar kritisch durft aan te spreken.
 • Je draagt zorg voor solide financiële sturing en gezonde financiën die passen bij de ambities van De Nieuwe Vorst.
 • Je behartigt de belangen van De Nieuwe Vorst bij politieke besluitvorming en onderhoudt en verstevigt een relevant netwerk van o.a. gemeente en andere overheden, partnerorganisaties, en sponsoren.
 • Je houdt de balans tussen ruimte geven voor artistieke autonomie én het behouden van zakelijke kaders. Tegelijkertijd doe je er alles aan om die zakelijke kaders te verruimen.
 • Samen met de artistiek leider zoek je naar en initieer je innovatieve nieuwe vormen van cultureel ondernemerschap.

Het verbouwen van ons pand:

 • Je draagt zorg voor het in goede banen leiden van de verbouwing.
 • Je draagt zorg voor een verbeterde exploitatie van onze horeca en ons pand; je werkt een plan uit om het fysieke gebouw te laten kleuren naar alle verschillende soorten publiek, makers en activiteiten die hier voorbij komen, door de uitstraling en beleving overeen te laten komen met de ziel van het theater.

Wat voor iemand ben je

Wil je jouw ruime kennis en ervaring inzetten om ons de komende jaren te helpen onze plannen te verwezenlijken? In elk geval herken je jezelf hierin:

 • Je geniet ervan om in een creatieve omgeving te werken waar niet alles van tevoren vastligt, maar bent zelf iemand die juist rust in de chaos kan brengen.
 • Je durft te kiezen voor een weg en er voor te gaan. Ook als de uitkomst niet zeker is, of je nog niet alle ins en outs weet. Je doet dat ook sámen met het team.
 • Je hebt een warm hart voor Tilburg. Liefst ken je de stad al.

Wat mag je van ons verwachten?
De kans om te bouwen aan ambitieuze plannen in hét vlakkevloertheater van het zuiden, samen met een professioneel team dat er voor gaat.
Een aanstelling voor minimaal 32 uur, flexibele werktijden, salaris conform CAO Nederlandse Podia.

Solliciteren
Je motivatiebrief en CV stuur je per mail, uiterlijk 6 december naar sollicitaties@denieuwevorst.nl
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met de voorzitter van de Raad van Toezicht, Karin Doms, via 06-21234272.
Sollicitatiegesprekken worden gepland op 14 en 15 december in de avond.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.