Het nieuwe Friese dansgezelschap Ivgi&Greben zoekt Zakelijke leiding
20 tot 24 uur per week
per 01.02.2021 te Leeuwarden

Ivgi&Greben, nieuw Fries dansgezelschap

Uri Ivgi en Johan Greben maken sinds 2003 dansvoorstellingen in binnen- en buitenland, met telkens andere dansers in telkens andere steden. Daar waar ze werkten werd hun kwaliteit onderkend en vielen ze regelmatig in de prijzen. Het is nu de tijd om hun gehele artistieke oeuvre, hun engagement en hun internationale ervaring te laten landen in een eigen gezelschap op een vaste plek, in Leeuwarden. Als kunstenaars beginnen Ivgi&Greben met een nieuwe fase in hun ontwikkeling. Vanuit hun vestigingsplaats Leeuwarden, kan het nieuwe Friese gezelschap Ivgi&Greben (8 dansers) een eigen plaats in het Nederlandse dansveld veroveren en het lokale en landelijke publiek meenemen in de langjarige ontwikkeling van hun artistieke oeuvre.

Als hedendaags Fries gezelschap streeft Ivgi&Greben naar een vertegenwoordiging van verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten in de organisatie en in het publieksbereik. We hechten eraan dit een concrete uitwerking te geven in de dagelijkse praktijk en nodigen je uit met jouw sollicitatie hieraan een mogelijke bijdrage te leveren.

Functiebeschrijving zakelijke leiding

Als zakelijke leider werkt je samen met de twee algemene en artistieke directeuren in Leeuwarden aan de ambities en ideeën zoals die in het meerjarenplan zijn geformuleerd. Je geeft leiding aan de dagelijkse gang van zaken en bedrijfsvoering van de organisatie in opbouw. Je bewaakt de realisatie van voorgenomen doelen en activiteiten en bent eindverantwoordelijk voor de financiële rapportages en bedrijfsmatige processen in het gezelschap. Je doet de verkoop van voorstellingen in samenwerking met de directeuren en stelt de contracten op. We zoeken een teamspeler met enige managementervaring, die mede verantwoordelijk is voor het opstellen van de beleidsplannen en meedenkt over de visie en lange termijndoelen.

Functie-eisen

●  Je hebt ervaring met en/of een relevante opleiding en kennis van financiële bedrijfsvoering.

●  Je hebt affiniteit met dans en de podiumkunsten, ervaring in de (podium-)kunsten is een pré.

●  Je netwerkt en onderhoudt de contacten met bestuur/ Raad van Toezicht, samenwerkingspartners, overheden, politiek, sponsoren et cetera. samen met de directeuren

●  Je stelt de begrotingen op, organiseert de verslaggeving en maakt de jaarrekening samen met de accountant.

●  Je hebt ervaring met overheidssubsidiëring en voldoende beheersing van de financiële aspecten (exploitatie, verslaglegging, rapportages) van een middelgrote organisatie.

●  Je hebt ervaring en affiniteit met diverse doelgroepen in de maatschappij.

●  Je hebt (enige) ervaring in het managen van een klein team.

● Je hebt goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden, in het Nederlands en Engels, Fries is een pré.

Eigenschappen

 •  Je hebt financieel inzicht, werkt gestructureerd en kunt zakelijke processen tijdig aan- en bijsturen
 • Je ziet kansen en benut de mogelijkheden van een nieuw gezelschap
 • Je bent flexibel, kunt overzicht houden en bent oplossingsgericht.
 • Je bent een motivator en je kunt op organisatorisch gebied het functioneren van het team en de individuele medewerkers bevorderen.
 • Je wordt enthousiast van internationale samenwerking
 • Je woont bij voorkeur in Friesland of in de buurt.

  Honorering en arbeidsvoorwaarden

 • We bieden je een dienstverband van 20 tot 24 uur per week, bij voorkeur vanaf 1 februari 2021. Honorering gebeurt op basis van ervaring in overeenstemming met CAO Toneel en Dans 2020/2021
 • We bieden je een rol in een een levendige en creatieve omgeving die in een bijzondere fase van ontwikkeling verkeert: de oprichting van een nieuw Fries dansgezelschap.

  Belangstelling voor deze functie

  Ben je geïnteresseerd?
  Mail ons vóór zondag 1 november 2020 jouw motivatie en CV naar: info@ivgi-greben.nl
  De eerste ronde gesprekken vindt plaats op 6 november 2020 in Leeuwarden (Corona-proof). Sollicitaties worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.
  Meer weten? Kijk op www.ivgi-greben.nl en stuur jouw vragen aan info@ivgi-greben.nl, gericht aan Jette Schneider.