Toneelgroep Oostpool maakt voorstellingen over onderwerpen waar we het vandaag en morgen over moeten hebben. En dat doen we bij voorkeur met zoveel mogelijk verschillende mensen, met verschillende achtergronden en inzichten. Niet alleen in ons aanbod, maar ook in de personele samenstelling van onze organisatie streven we diversiteit na.

Maatschappelijk betrokken, artistiek gedurfd en noodzakelijk actueel. Dat is Toneelgroep Oostpool.Hoe nu mens te zijn? is de vraag die aan al onze voorstellingen en activiteiten ten grondslag ligt.Jaarlijks zien zo’n 75.000 mensen een productie van Toneelgroep Oostpool. We spelen in de grotezalen, kleine zalen, op festivals en scholen. Met onze voorstellingen in een reizende theatertrailer bereiken we ruim 15.000 middelbare scholieren, voornamelijk in Oost-Nederland. Bij Oostpool werken 30 vaste medewerkers en daar vouwen zich jaarlijks bijna 200 mensen omheen die zich voor korte tijd aan het gezelschap verbinden. En hoewel we als groot, nationaal theatergezelschap het land doorkruizen met onze producties, vinden we al ruim 65 jaar ons thuis in Arnhem. Huis Oostpool is dé plek waar we experimenteren, maken, proberen, monteren en spelen. Waar we een podium zijn voor jonge makers, aanstormende talenten en gevestigde gezelschappen uit stad, regio en het land, die we een warm hart toedragen. Huis Oostpool, een plek waar zoveel mogelijk mensen zich thuis mogen en kunnen voelen.

Het team Interactie & Inclusie van Oostpool initieert producties en activiteiten voor een zo groot mogelijke diversiteit aan mensen in Oost-Nederland, waarbij de nadruk ligt op meedoen.

Voor de afdeling Interactie & Inclusie zijn wij per 1 januari 2021 op zoek naar een

HOOFD INTERACTIE & INCLUSIE 0.8 fte (32 uur)

Je functie

Je werkt mee aan en bent eindverantwoordelijk voor alle offline en online activiteiten van Oostpool Interactie & Inclusie, waaronder alle educatieve activiteiten vallen. Je bent meewerkend voormens in een gemotiveerd team bestaande uit nog twee vaste medewerkers en werkt verder samen met freelancers, stagiairs en vrijwilligers. Je legt inhoudelijk en financieel verantwoording af aan de directie en bent onderdeel van het Management Team. Je volgt ontwikkelingen op het vlak van kunst & jongeren en inclusie & diversiteitsthema’s op de voet, met een speciale interesse in het theaterlandschap.

Oostpool is een organisatie in ontwikkeling met voortschrijdend inzicht op het vlak van interactie & inclusiviteit. We zoeken daarom iemand die zin heeft om middenin en met de organisatie te onderzoeken wat deze aandachtsgebieden bij Oostpool de komende jaren kunnen inhouden en hoe we onze voorstellingen kunnen inbedden in een uitnodigende context. We streven naar een open, warme en nieuwsgierige houding naar ons (nieuwe) publiek en zoeken iemand die plezier heeft om die houding in (educatieve) activiteiten en programma’s te vertalen.

Het team is altijd op zoek naar nieuw publiek, organiseert diverse programma’s en is verantwoordelijk voor Oostpools educatieve producties. Dit doen we in samenwerking met partners als Theater Sonnevanck, Introdans, Cultuur Oost en ArtEZ. Het begint bij scholieren vanaf 12 jaar met theater in de klas, met voorstellingen in een theatertrailer op het schoolplein en met het jongeren platform JOOST. Oostpool biedt daarnaast een podium voor amateurtheater, de vooropleiding Oost, diverse educatieve activiteiten, contextprogramma’s en een online aanbod voor verschillende (potentiële) toeschouwers.

 

Wat ga je doen?

Samen met de collega verantwoordelijk voor contextprogrammering, de collega die alle educatieve activiteiten coördineert, en in nauwe afstemming met het artistiek team werk je aan:

 • De verdere invulling en ontwikkeling van de visie, strategie en implementatie op het gebied van interactie, inclusie en educatie
 • De verdere uitbouw van JOOST, ons jongerenplatform
 • Het in samenwerking met het artistieke team en co-productiepartner Sonnevanck initiëren en begeleiden van minimaal twee trailervoorstellingen per jaar. Deze voorstellingen spelen we in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer die we voornamelijk parkeren op schoolpleinen. Vanaf 2022 nemen we een geheel nieuwe theatertrailer in gebruik.
 • Het jaarlijks initiëren en begeleiden van Coming of Age voorstellingen met jongeren en volwassenen en mede vormgeven van de Vooropleiding Oost.
 • Het ontwikkelen en produceren van nieuwe Acteurs in de Klas voorstellingen voor brugklas tot vierde klas middelbare school.
 • Activiteiten en programma’s rond de reizende producties van Oostpool; van lesbrieven en inleidingen tot debatten, workshops en/of locatieprojecten met sociale partners.
 • Activiteiten en programma’s rond de programmering in Huis Oostpool waarbij iedereen zich welkom kan voelen.
 • Nieuwe, autonome projecten gericht op interactie en inclusie, in samenwerking met lokale partners in Arnhem, Nijmegen en de rest van Oost-Nederland.

 

Wie zoeken wij?

 • hebt een HBO+ werk- en denkniveau met kennis van educatieve methoden
 • hebt affiniteit met de doelgroepen in Oost-Nederland en bij voorkeur een groot netwerk in de regio
 • hebt affiniteit met inclusiviteit & theater, jongerenproducties en contextprogrammering
 • bent zelfstandig en initiatiefrijk
 • je hebt een coachende, inclusieve leiderschapsstijl
 • weet online en offline werelden te verbinden
 • hebt uitstekende sociale vaardigheden
 • beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

 

Wat bieden wij je?

 • Een dynamische baan in een fraai pand in de binnenstad van Arnhem.
 • Gedreven collega’s die de ambitie delen om de positie van Toneelgroep Oostpool als groot landelijk opererend gezelschap nog verder uit te bouwen.
 • Een tijdelijke aanstelling die we bij goed functioneren omzetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Salariëring conform de CAO Toneel & Dans 2020-2021, schaal VIII (fulltime salaris min € 2.933,- en max € 4.337,- bruto, ex. 8% vakantietoeslag, prijspeil 1/1/2021). Inschaling geschiedt op basis van relevante werkervaring.

Geïnteresseerd? Stuur je motivatie met cv vóór 9 december naar solliciteren@toneelgroepoostpool.nl.

Vragen over de inhoud van de vacature kun je stellen aan Michiel Nannen, zakelijk directeur,via michiel@toneelgroepoostpool.nl of 026-4437655. De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 14 december. Een tweede gesprek vindt plaats op 22 december.

Toneelgroep Oostpool onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.