Toneelgroep Oostpool is per direct op zoek naar een hoofd financiële administratie & control (0,8 fte)

Iemand bij wie de liefde voor kunst en cijfers hand in hand gaan

foto: Alwin Poiana Photography

Plek 

Het hoofd financiële administratie & control is verantwoordelijk voor de aansturing en uitvoering van alle finance & control processen. Het hoofd legt verantwoording af aan de directie. Het hoofd financiële administratie & control zorgt enerzijds voor het optimaal (her-)inrichten van de werkprocessen en anderzijds voor het borgen van de continuïteit van de financiële processen. Het team bestaat verder uit een medewerker financiële administratie. Een deel van de personeelsadministratie wordt verzorgd door de HR-adviseur.

Taken en Verantwoordelijkheden

 • Je richt het planning & control proces in op strategisch (business control), tactisch (financial control) en operationeel niveau (financiële administratie). Je stelt een planning & control cyclus op, waarbij processen, functionaliteiten en/of medewerkers en budget aansluiten op de doelstellingen van en de ontwikkelingen bij Toneelgroep Oostpool.
 • Je richt een begrotings- en budgetstructuur in die passend is bij/ondersteunend aan processen, functionaliteiten en functies. Het begrotings- en het budgetteringsproces zijn ingebed in de planningscyclus.
 • Je bent verantwoordelijk voor (de standaardisatie van) plannen en rapportages – waaronder heldere managementdashboards – op een zodanige manier dat het managementteam beslissingen kan nemen en doelstellingen kan bijstellen. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies vanuit de rol van business controller. Je signaleert bedrijfsrisico’s en te nemen maatregelen om risico’s te mitigeren.
 • Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming/levering van integrale rapportages aan stakeholders en/of subsidieverstrekker(s), waaronder de jaarrekening.
 • Je hebt een controlerende rol bij boekingen die gedaan zijn door de afdeling, maar maakt zelf ook boekingen die noodzakelijk zijn voor het voeren van een goede administratie zodat alle verplichtingen maandelijks goed meegenomen worden in de maandafsluitingen.
 • Je bewaakt budgetten en signaleert overschrijdingen in samenwerking met de andere afdelingen bij Toneelgroep Oostpool en bewaakt de liquiditeitspositie. Je beheert de verzekeringen van de organisatie en verzorgt de inkoop van diverse zaken op organisatieniveau.

Profiel

Je bent een integere specialist in je vakgebied. Bij het verbinden van verschillende werkprocessen houd je altijd overzicht op het grote geheel. Door jouw leiderschapskwaliteiten, zoals verbinden en samenwerken, zorg je voor optimale resultaten. Je bent perfect in staat om te schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau en weet koers te houden, ondanks de professionele chaos en hectiek die horen bij het werken bij een toneelgezelschap. Verder:

 • Ben je in het bezit van een afgeronde HBO/Academische opleiding op het gebied van bedrijfskunde/bedrijfseconomie
 • Heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Heb je een sterk analytisch vermogen en heb je ervaring in het doorgronden van complexe vraagstukken
 • Heb je overtuigingskracht en bent in staat draagvlak te creëren
 • Beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
 • Ben je een proactieve en onafhankelijke adviseur en sparringpartner

Wij bieden

 • Een dynamische baan in een informele werkomgeving in een fraai pand in de binnenstad van Arnhem
 • Gedreven collega’s die de ambitie delen om de positie van Toneelgroep Oostpool als groot landelijk opererend gezelschap nog verder uit te bouwen
 • Een tijdelijke aanstelling die we bij goed functioneren omzetten in een contract voor onbepaalde tijd
 • Een functie in schaal IX van de CAO voor Toneel en Dans (fulltime salaris min € 3.190,- en max € 4.717,- bruto, ex. 8% vakantietoeslag, prijspeil 1/7/2020). Inschaling binnen de schaal geschiedt op basis van relevante werkervaring.

Reactie

Denk jij: dit is mijn baan! Dan nodigen we je uit om te solliciteren. Stuur je motivatie met cv uiterlijk 14 mei a.s. naar solliciteren@toneelgroepoostpool.nl. We plannen een eerste ronde gesprekken in de week van 18 mei. Vragen over de inhoud van de vacature kun je mailen naar Michiel Nannen, zakelijk directeur, via michiel@toneelgroepoostpool.nl

Heel veel succes namens team #theaterinclusief !