Theater Utrecht en DOX zoeken per 1 augustus 2020
een Hoofd Educatie&Publiekswerking(1 fte)

foto’s: Anna van Kooij ©

Theater Utrecht en DOX bouwen samen aan een intensieve samenwerking op het gebied van educatie, publiekswerking en talentontwikkeling, waarbij diversiteit leidend is. De verschillende disciplines die we in huis hebben – theater, dans, hiphop, spoken word, rap, performance en alle cross-overs – bepalen de vorm en inhoud van de activiteiten en het aanbod. We ontwikkelen een breed educatieaanbod voor, door en met jongeren, vanaf 12 jaar. De belangrijkste doelstelling binnen onze educatie is jongeren stapsgewijs meenemen in de interdisciplinaire podiumkunstwereld en hen op te leiden tot jongeren die ergens voor staan. Ons aanbod loopt van eenmalige educatieprojecten tot programma’s voor doorlopende leerlijnen in het onderwijs. Ook ontwikkelen we publiekswerkingsactiviteiten voor diverse doelgroepen, van jongeren tot volwassenen. Bij Theater Utrecht en DOX gaan talentontwikkeling, het maken en presenteren van voorstellingen en publiekswerking hand in hand. Wij zien de representatie van de samenleving in programma, publiek, partners en personeel als vanzelfsprekend.

Over Theater Utrecht en DOX

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en brengt geëngageerd, hoogwaardig en cutting edge theater voor een zo breed mogelijk publiek. We houden de ogen wijd open naar de wereld en putten daarbij uit allerlei mogelijke bronnen: van eeuwenoud tot hagelnieuw, van proza en film tot poëzie. We experimenteren ongeremd met nieuwe technieken, vertelvormen en publieksrelaties en verkennen zo doelbewust de uiterste reikwijdte van het theater. Theater Utrecht werkt nauw samen met DOX, broedplaats en gezelschap ineen: hét makersplatform voor theater, urban arts, jongeren en alle (sub)culturen van nu. Bij DOX staan alle disciplines op het podium: dans, performance, muziek, zang en spoken word. We laten ons inspireren door thema’s en expressievormen die spelen in de jongerencultuur en vormen een schakel tussen de underground en professionele praktijk.

 

Wat ga je doen?

Als hoofd van de afdeling Educatie & Publiekswerking ben je verantwoordelijk voor een optimale kwaliteit van het educatieve aanbod. Samen met een inhoudelijk medewerker en een medewerker productie & planning geef je vorm aan de gezamenlijke ambities van Theater Utrecht en DOX. Je bent verantwoordelijk voor de productie, budgetbeheer en bedrijfsvoering van de afdeling. Je bent een inspirerende collega in het aansturen van artistieke en productionele educatiemedewerkers, het verkoopbureau en de freelance theaterdocenten. Je bent actief betrokken als gesprekspartner in het netwerk in de stad en de wijken, met scholen, culturele instellingen en maatschappelijke partners en zoekt in het kader van publiekswerking actief groepen op, brengt ze met elkaar en met ons in verbinding en ontwikkelt duurzame dialogen. Je denkt mee over het uitbreiden van het aanbod voor zowel jongeren als volwassenen en ontwikkelt educatieprojecten en publiekswerkingsactiviteiten, in nauwe samenwerking met de afdeling Marketing & Communicatie (publiekswerving). Je ontwikkelt met de directiesubsidieaanvragen en projectplannen voor externe financiering van educatieprojecten.

 

Wat breng je mee?

  • bevlogenheid en een initiatiefrijk karakter;
  • strategisch denken en opereren binnen een dynamische organisatie;
  • bewustzijn van maatschappelijke ontwikkelingen en actuele thema’s;
  • een coachende, inspirerende rol als leidinggevende en sparringpartner voor collega’s;
  • ervaring met de ontwikkeling van vernieuwende concepten voor educatieve programma’s die ook voor het theater nieuwe doelgroepen aanspreken.

 

Wij bieden

DOX en Theater Utrecht willen een diverse en inclusieve organisatie zijn, een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Utrecht met al haar aanwezige verschillen. Verder bieden we:

  • een interessante functie in een inspirerende en dynamische werkomgeving;
  • een bruisende werkplek midden in de stad Utrecht, met een leuk team;
  • de mogelijkheid om je op een sneldraaiende afdeling te ontwikkelen;
  • salaris conform volgens CAO Theater en Dans, check hier;
  • mogelijkheid functie in deeltijd in overleg.

 

Word jij onze nieuwe collega?

Graag ontvangen we je motivatie en CV vóór 27 mei a.s. per mail naar office manager Nienke Kruit nienke@theaterutrecht.nl. Voor vragen en inlichtingen over deze functie kun je contact opnemen met Hildegard Draaijer, artistiek directeur DOX, via Nienke Kruit 030-2737300. Gesprekken vinden plaats begin juni.Bekijk hier het educatie-aanbod voor 2020-2021.

Namens team #theaterinclusief heel veel succes!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.