Ben jij een verbinder en wil jij je inzetten voor meer diversiteit en inclusie in de theatersector? Lees dan snel verder!

Wat is Theater Inclusief?
Theater Inclusief is een driejarig stimuleringsprogramma dat wordt uitgevoerd door 19 partners* in de theatersector. Het bijzondere aan het project is dat het initiatief en de bereidheid om te veranderen van de partijen zelf komt. De aangesloten theaters en gezelschappen werken samen aan een diverser en inclusievere aanpak met betrekking tot personeel, programmering, publiek en partners. Het commitment dat de partijen zijn aangegaan betekent dat we na 3 jaar meer ontmoetingen hebben met elkaar in het theater, ongeacht waar je woont, uit welk gezin je komt of wat je culturele achtergrond is. Het programma is in 2018 van start gegaan en wordt medegefinancierd door het Ministerie van OCW, het VSB Fonds en het Bank Giro Loterij Fonds.

Dit praktisch opgezette programma, dat uitgaat van peer education, helpt ons het DNA van organisaties te veranderen en open te stellen voor een diverse samenleving. Aan de hand van praktijkonderzoek en intervisie richtten wij ons in seizoen 2018/2019 op publiek, in seizoen 2019/2020 op programmering en in seizoen 2020/2021 richten we ons op stedelijke partners en stadsprogrammering. Parallel daaraan werken wij actief aan een inclusief HR-beleid via workshops en volgen wij unconscious bias trainingen met onze organisaties.

Per direct zijn wij op zoek naar een nieuwe, bevlogen projectleider voor ons gezamenlijke diversiteitsprogramma Theater Inclusief. (startdatum in samenspraak)

Wat ga je doen?
Je geeft leiding aan een landelijk project met impact dat door Minister van Engelshoven en de Raad voor Cultuur wordt genoemd als een best practice op het gebied van toepassing van de Code Culturele Diversiteit. Je standplaats is Het Nationale Theater in Den Haag. Je werkt samen met de projectmedewerker. Met jouw vaardigheden, kennis en expertise op het gebied van diversiteit en inclusie weet jij de 19 partijen te bewegen naar een concreet resultaat. Dit doe je onder andere door het maken van een jaarplanning. Verspreid over het jaar organiseer je bijeenkomsten waarbij de theater en gezelschappen elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Daarnaast zit je de Stuurgroep voor, zorg je dat de Stuurgroep bijeenkomt en houd je regelmatig contact met de financierende partijen.

Wie ben jij?
Wil jij meehelpen om het succes van dit programma voort te zetten? En herken je jezelf in de onderstaande punten? Dan zijn we op zoek naar jou!
– Je kunt de 19 partijen die meedoen aan het project met elkaar verbinden. Je bent makkelijk in de omgang en je bent een geboren netwerker.
– Je draagt ertoe bij dat vernieuwende ideeën tot uitvoering worden gebracht, die bijdragen aan het doel van Theater Inclusief, namelijk het bevorderen van diversiteit en inclusie binnen een theater of gezelschap aan de hand van de 4 P’s (codedi.nl)
– Je hebt kennis opgedaan van het veranderproces van diversiteit en inclusie. In deze functie ben jij de aanjager om te zorgen dat de deelnemende partijen elke keer een concrete stap verder zetten op het gebied van de 4 P’s.
– Met je pro-actieve houding ben je in staat om vooruit te kijken en te handelen met het oog op de toekomst.

Wat bieden we jou?
• Een functie op basis van ZZP-schap voor 16 uur per week (bij voorkeur op woensdag en vrijdagen);
• Een interessante functie waarbij jij aan de wieg staat van een mooi en belangrijk veranderproces binnen de culturele sector.
• Een leuk team waarbij je veel verantwoordelijkheid draagt.

Hoe kun je reageren?
Wil jij je bijdrage leveren aan Theater Inclusief? Stuur je sollicitatiebrief en c.v. voor vrijdag 9 oktober 2020 aan Karima el Bouchtaoui via info@www.theaterold.dev.cc of bel op telefoonnummer 085-0470311 voor vragen.

Iedereen is welkom om te solliciteren. Het maakt niet waar je ouders vandaan komen, waar je woont, van wie je houdt of wat je opleidingsniveau is. We zijn vooral op zoek naar jouw verfrissende ideeën, drive en nieuwsgierigheid.